CEO Ekonomi Nisan Sayısındayız

40 yıllık tecrübeyi 6 yıl önce kurduğu firmayla taçlandıran Sevgi Bacı, yüksek kalite ve hizmet anlayışıyla Kayseri’nin geleneksel markası haline gelmeyi başardı. Sektöre yeni bir soluk getiren Sevgi Bacı, marka gücü ve güvenirliliği, büyüme potansiyeli ile kısa vadeli yatırımları değerlendirerek işletme haline dönüşmeyi bildi. Kaliteli, sağlıklı, taze ve lezzetli ürün portföyü ile Kayseri'ye hizmet veren Sevgi Bacı; Yeni Mahalle, Yeşil Mahalle ve Mimar Sinan Mahalleri ‘ne açtığı 3 şubesiyle vatandaşa güler yüz ve ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor.

2010 yılında faaliyete başladıklarını belirten Sevgi Bacı Üretim Müdürü Sevgi Hanım, teknoloji ile el emeğinin buluştuğu bir tesis kurduklarını belirterek şunları söyledi. "Günümüzde baklava yapan işletmeler gittikçe çoğalıyor. Sektörün gelişmesiyle birlikte ucuz ve düşük kalitede baklavalarda vitrinleri süslüyor. Biz de 40 yıllık tecrübe ile vatandaşlarımıza kaliteli ev baklavaları yedirmek için faaliyete geçtik" dedi. Baklava alırken dikkat edilecek hususları sıralayan Sevgi Hanım, iyi bir baklavanın sırrını da şöyle açıkladı. "Baklava insanda beş duyuya hitap etmeli birincisi, altın sarısı bir renkli göze hitap etmeli. İkincisi, çatalı batırdığınızda tazeliğiyle çıkan hırşş sesi kulağınıza hitap etmeli. Üçüncüsü, çatalı batırıp ters olarak baklavayı ağzınıza götürürken, içindeki cevizi ve tereyağı ile burnunuza hitap etmeli. Dördüncüsü, yerken damak tadınıza hitap etmeli. Beşincisi de midenize hitap etmeli. Midenizde bir yanma, bir rahatsızlık meydana getirmemelidir" ifadelerini kullandı. Yüksek temizlik ve hijyen standardına uygun profesyonel bir yönetim anlayışıyla tamamen ev yapımı, doğal, katkısız mamulleri eşsiz lezzetiyle Kayseri halkının damak tadına göre sunan Sevgi Bacı'da ev baklavalarından kete, kurabiyelere kadar el yapımı makarnalardan etli mantılar yufkalar el kesimi çorbalıklara kadar bir çok ürün elde ediliyor.